Повернутися до звичайного режиму

ЧОРНОБИЛЬ… ТРАГЕДІЯ… ПАМ’ЯТЬ…

Чорнобильський вітер по душах мете,

Чорнобильський пил на роки опадає.

Годинник життя безупинно іде.

…Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає.

Олена Матушек

21 квітня 2016 року в Нововолинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 відбувся урок-реквієм «Чорнобиль…Трагедія…Пам’ять…»

Учні пригадали легенду про походження назви «Чорнобиль», одкровення святого Івана Богослова про полин-траву, озвучили розвиток подій того страшного дня та масштаби катастрофи, переглянули відеофільм «Чорнобиль : минуле і сьогодні».

Завідувачем шкільної бібліотеки Комаровою Н.Г. були підготовлені виставки малюнків «Чорнобиль. Загублений світ» та матеріалів « Чорнобиль стукає в серце».

/Files/images/novini/IMG_1981.jpg

Чорнобильська катастрофа живе сьогодні не тільки в документах, цифрах і статистиці, а у спогадах і людських долях. У них вона емоційна, зворушлива і жахлива. А, отже, справжня. Такою стала і розповідь ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС Бая Миколи Володимировича, який був присутній на заході. Упродовж трьох місяців він перебував у чорнобильській зоні, стояв на блокпостах, переправляв насичену радіацією техніку на так звані » могильники». Микола Володимирович особисто знайомий із рідними пожежників, які перші прибули на лінію вогню. Це Володимир Правик, Віктор Кібенок, Василь Ігнатенко та інші.

Спогади учасника тих подій стосувалися і молодих солдатів, на долю яких випав Чорнобиль. Уся країна в ті часи відгукнулася на біду.

Хвилиною мовчання учні вшанували пам’ять тих, чиє життя трагічно обірвала розбурхана стихія.

/Files/images/novini/IMG_1978.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 380