ЧОРНОБИЛЬ… ТРАГЕДІЯ… ПАМ’ЯТЬ…

Чорнобильський вітер по душах мете,

Чорнобильський пил на роки опадає.

Годинник життя безупинно іде.

…Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає.

Олена Матушек

21 квітня 2016 року в Нововолинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 відбувся урок-реквієм «Чорнобиль…Трагедія…Пам’ять…»

Учні пригадали легенду про походження назви «Чорнобиль», одкровення святого Івана Богослова про полин-траву, озвучили розвиток подій того страшного дня та масштаби катастрофи, переглянули відеофільм «Чорнобиль : минуле і сьогодні».

Завідувачем шкільної бібліотеки Комаровою Н.Г. були підготовлені виставки малюнків «Чорнобиль. Загублений світ» та матеріалів « Чорнобиль стукає в серце».

/Files/images/novini/IMG_1981.jpg

Чорнобильська катастрофа живе сьогодні не тільки в документах, цифрах і статистиці, а у спогадах і людських долях. У них вона емоційна, зворушлива і жахлива. А, отже, справжня. Такою стала і розповідь ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС Бая Миколи Володимировича, який був присутній на заході. Упродовж трьох місяців він перебував у чорнобильській зоні, стояв на блокпостах, переправляв насичену радіацією техніку на так звані » могильники». Микола Володимирович особисто знайомий із рідними пожежників, які перші прибули на лінію вогню. Це Володимир Правик, Віктор Кібенок, Василь Ігнатенко та інші.

Спогади учасника тих подій стосувалися і молодих солдатів, на долю яких випав Чорнобиль. Уся країна в ті часи відгукнулася на біду.

Хвилиною мовчання учні вшанували пам’ять тих, чиє життя трагічно обірвала розбурхана стихія.

/Files/images/novini/IMG_1978.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 374