І СВІТОЧ, І ПРОРОК

10 березня 2016 року в 6-В класі відбулася виховна година «І світоч, і пророк», присвячена 155-річчю від дня смерті Тараса Григоровича Шевченка.

«Він був сином мужика і став володарем у царстві Духу. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові. Світлі і вільні шляхи професора і книжним ученим. Десять літ він знемагав під вагою російської солдатської муштри, а для волі України зробив більше, ніж десять переможних армій. Доля переслідувала його в житті скільки могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі на іржу, ані його любов до людей на ненависть і погорду… Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя,» - такими словами Івана Франка розпочала свою розповідь класний керівник Корнійчук Світлана Вікторівна.

/Files/images/novini/IMG_1940.jpg

Учні пригадали сторінки біографії Кобзаря, читали його вірші та розгадували кросворди. Сподобався й відеофільм «Обличчя української історії. Тарас Шевченко», який переглянули школярі.

/Files/images/novini/IMG_1944.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 386