День української писемності та мови

До Дня української писемності й мови, що відзначається щороку 9 листопада на честь Нестора Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила й Мефодія, — у Нововолинській ЗОШ N 3 відбулося урочисте відкриття свята.

Напередодні школярі разом з учителями-філологами прикрасили двері класів висловами відомих людей про українську мову та писемність, виготовили тематичну фотозону "Рідна мова в рідній школі", підготували інформаційні стенди про історію свята, мецената Петра Яцика, зміни в правописі. Учні оглянули виставки художньої, наукової та публіцистичної літератури про українську словесність: „Душа народу бринить у слові”, „Слова… У вас мудрість вічна і любов жива” ; переглянули мультимедійні презентації та відеоролики: „З витоків української писемності”, „Світлиця слова у безмежжі часу”, „Ну що б, здавалося, слова…”, „Розвиток української мови”, „Життєпис Преподобного Нестора Літописця”, „Тернистий шлях української мови”.

Напередодні урочистого відкриття свята школярі отримали завдання - підготувати проєкти: "У світі казки" (5 класи), "Фразеологізми в малюнках" (6 класи), "Рідна мова калинова" (7 класи), "Рідна мова солов'їна" (8 класи), "Афоризми Сковороди" (9 класи), "Мова - душа народу" (10 класи), "Світ українського слова в кросвордах" (11 клас). Окрім того, учні долучилися до масштабної акції - написання ХІХ радіодиктанту національної єдності.

Кiлькiсть переглядiв: 317