День безпечного Інтернету 2018

6 лютого 2018 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай:кращий Інтернет починається з тобою» з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення кращого цифрового досвіду.

День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів із безпеки в Інтернеті разом зі всім світом: як у навчальному закладі, бібліотеці, громадській організації, так й в органах влади, бізнесових організаціях. З кожним роком до відзначення цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій. Так, наприклад, в 2017 році в Україні, крім навчальних закладів, бібліотек, громадських організацій, медіа, долучились й представники місцевих органів влади, які розміщували ідеї для батьків із безпеки дітей онлайн на своїх офіційних сайтах.

За ініціативою європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe Захід запроваджено День безпечнішого Інтернету (англ.Safer Internet Day), який з 2004 року відзначається у вівторок другого тижня лютого

Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються:

· шляхи безпечного використання молоддю Інтернету,

· питання інтернет-етики

· загрози протизаконного контенту.

День безпечнішого Інтернету має на меті досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді.

Постійними організаторами заходів для дітей та молоді до Дня безпечного Інтерну в Україні єМіністерство освіти і науки України,ДНУ Інститут модернізації освіти, та його партнери, дитячі та молодіжні організації, заклади освіти, громадські організації, бібліотеки, вищи навчальні заклади всіх рівнів, інститути післядипломної педагогічної освіти, видавництва для педагогів.

Відзначаючи День безпечного Інтернету Інститут модернізації змісту освіти МОН за підтримки Програми Мережних академій Cisco, Кіберполіції України та компанії ERC 7 лютого 2018 року проводить безкоштовний онлайн-урок учнів 8-11 класів, професійно-технічних ліцеїв та коледжів.

7 лютого 2018 року о 12.30 відбувся 45-хвилинний безкоштовний онлайн-урок для учнів 8-11 класів з нагоди Дня безпечного Інтернету.

Учні зможуть після завершення уроку пройти тестування на тему "Безпечний інтернет" і отримати сертифікат.

Пропонуємо дітям та батькам переглянути наступні ресурси:

/Files/images/novini/IMG_3245.jpg

/Files/images/novini/IMG_3249.jpg

/Files/images/novini/IMG_3250.jpg

/Files/images/novini/IMG_3253.jpg

/Files/images/novini/IMG_3259.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 385