Повернутися до звичайного режиму

НАРКОТИЧНА НЕБЕЗПЕКА

НАРКОТИЧНА НЕБЕЗПЕКА

Бесіда

Серед гострих соціальних проблем одна з найболючіших – проблема наркоманії. У ХХІ столітті хворобливий потяг до смертельного зілля набув широкого розмаху.

ВУкраїні щорічно від наркоманії і пов'язаних з нею хвороб, таких як ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, специфічні онкозахворювання, туберкульоз, помирає до 120 тисяч осіб. Про це свідчать дані незалежних експертів.

Однією з причин поширення наркоманії є дефіцит знань про наркотики та їх вплив на організм людини. У багатьох, особливо у молоді, неправильне уявлення про наркотики. Вони навіть не підозрюють, яку небезпеку приховують у собі ці «задоволення», які наслідки спричинюють нешкідливі на перший погляд захоплення, до якої життєвої трагедії вони призводять. З метою виховання свідомого ставлення до власного здоров я 18 листопада у 8-В класі відбулась бесіда на тему «Наркотична небезпека», яку підготували класний керівник Корнійчук С.В. та завідувач шкільної бібліотеки Комарова Н.Г.

Епіграфом заходу став вислів Гельвеція : » Люди не народжуються, а стають такими, якими вони є…». Було проведено дослідження цієї теми з точки зору лінгвістики, статистики, історії, медицини, психології. Учні ознайомилися з історією виникнення і поширення наркоманії, клінічними проявами різних видів наркоманії, їх ускладнень, розглянули соціальні та соціально-психологічні передумови наркоманій. Восьмикласники склали асоціативний кущ до слова «наркоманія».

Ще Сенека говорив: «Що є благо? Знання. Що є зло ? Незнання». Щоб протистояти злу , треба багато про нього знати, треба бути сильнішим від нього. З цією метою і був проведений цей захід.

/Files/images/novini/IMG_3001.jpg

/Files/images/novini/IMG_3004.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 382