Година-реквієм "Герої не вмирають..."

Година-реквієм "Герої не вмирають..."

20 лютого в Україні відзначають як День пам’яті героїв Небесної Сотні. Пройшло вже три роки після цієї трагедії, а серце щемить досі, сльози заливають очі. Відео і фотографії, на яких юнь з дерев’яними щитами йдуть в наступ проти озброєних снайперів, а потім мертві лежать на головній площі країни, прикриті українськими прапорами, шокують весь світ досі.

З нагоди цієї дати в актовому залі школи 20 лютого було проведено годину-реквієм «Герої не вмирають…». Учні 7-х класів переглянули фільми «Пам’яті Небесної Сотні», «Хронологія подій, що призвели до «кривавої бійні», «Небесна Сотня. Юні ангели», послухали пісню «Мамо, не плач» у виконанні Михайла Олійника. Школярі ще раз переконалися в тому, що це була революція людської і національної гідності, яка вразила весь світ. Це – революція, яка при будь-якому її результаті залишиться назавжди в історії. Переможною. Про це розповіли ведучі Голота Софія та Піменов Станіслав.

Учні 7-В класу Вознюк Ангеліна та Сямук Дарина прочитали вірші «Майдан ридав» та «Героям майдану. Пам’ять». Останній написав наш нововолинський поет Анатолій Поліщук.

Під звуки пісні «Плине кача» учні вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання. Згадали поіменно і наших волинських Героїв України: Едуарда Гриневича, Василя Мойсея, Юрія Сидорчука, Івана Тарасюка, Віктора Хом’яка, а також нововолинця – Сергія Байдовського, якому було лише 23…

Захід був підготовлений учнями та класним керівником 7-В класу Корнійчук С.В.

/Files/images/novini/фото крути 058.jpg

/Files/images/novini/фото крути 056.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 311