7 лютого - день безпечного інтернету

7 лютого 2017 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Будь зміною: об’єднаймося для кращого Інтернету».

День безпечнішого Інтернету (Safer Internet Day) відзначається другого дня (у вівторок), другого тижня, другого місяця (лютого) з 2004 рокуз метою популяризації більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молодих людейв усьому світі.

Запроваджений цей день у 2004 за ініціативи європейських некомерційних організацій: Європейської комісії, European SchoolNet,Insafe(European Safer Internet Network — Європейська мережа безпечного Інтернету).

Компанія Insafeоб’єднує 30 безпечних Інтернет-центрів онлайн у кожній з 27 країн Євросоюзу, а також в Ісландії, Норвегії та Росії. На жаль, ще не відкрито Інтернет-центр в Україні.

Кожен Інтернет-центр складається з центру довіри, гарячої лінії та молодіжної групи. Гарячі лінії надають інформацію та поради дітям, підліткам, батькам і викладачам з тематики комп’ютерної безпеки. За телефоном гарячої лінії завжди можна повідомити про заборонений і нелегальний контент, зберігши при цьому конфіденційність.

День безпечнішого Інтернету має на меті об’єднання зусиль зацікавлених державних, громадських та приватних сторін для підвищення рівня знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій, перш за все, серед дітей та молоді.В День безпечнішого Інтернету в багатьох країнах світу обговорюються шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання Інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.

Поради дітям:

  • Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву і адресу школи.
  • Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.
  • Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо ж все таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу в батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.
  • Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.
  • Не відповідати на невиховані, грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв’яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.
  • Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятий час робити в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.

Корисні посилання:

Он-ляндія: безпечна веб-країна

Мобільна безпека.

Інформаційна безпека дітей в мережі

Кiлькiсть переглядiв: 322